Ellen van Langen heeft zich vanmorgen zonder ...

Ellen van Langen heeft zich vanmorgen zonder problemen geplaatst voor de halve finale van de 800 meter.

In de derde serie beperkte de favoriete voor het goud, die vorige maand in Hengelo de snelste wereldseizoentijd liep met 1.56,66, zich tot het controleren van de wedstrijd. Ze eindigde met een tijd van 1.59,86 als tweede achter de Amerikaanse Joetta Clark. Stella Jongmans miste de halve finale. Zij had minimaal vierde moeten worden, maar liep met 2.02,26 een vijfde tijd. De Surinaamse Letitia Vriesde kwam een ronde verder met een tweede plaats in haar serie.

Nellie Cooman heeft zich vanmorgen gemakkelijk geplaatst voor de tweede ronde op de 100 meter. De oud-wereldrecordhoudster op de 60 meter indoor eindigde in de zevende en laatste serie als derde in 11,47 seconden achter de Nigeriaanse Utondu (11,30) en de GOS-atlete Bogoslovskaja (11,45).