Berover Amsterdamse taxi's aangehouden

AMSTERDAM, 31 JULI. De Amsterdamse politie heeft gisteravond een man gearresteerd die wordt verdacht van de beroving van acht taxichauffeurs. De 25-jarige R.O. werd in de Bijlmermeer aangehouden na een tip. De verdachte was in het bezit van een revolver. Hij verzette zich niet tegen zijn arrestatie.

De man beroofde de taxichauffeurs in de afgelopen twee weken. De berovingen gebeurden altijd op de route Bijlmermeer-Amsterdam Oost volgens een vast patroon. Bij het afrekenen van de rit nam hij onder bedreiging van de revolver geld, sieraden, autosleutels en mobilofoons af.

De berovingen veroorzaakten de laatste dagen onder de Amsterdamse taxichauffeurs grote onrust. Chauffeurs weigerden klanten mee te nemen die voldeden aan het signalement van de verdachte en reden sinds begin deze week onder escorte naar de Bijlmermeer. Desondanks slaagde de man erin om in de nacht van woensdag op donderdag de achtste taxichauffeur te beroven op de Hoogoorddreef, vlakbij de plaats waar hij gisteravond werd aangehouden.

De politie werkte met zes mensen aan de opsporing van de man, wiens identiteit bekend was bij de politie. Hij was al eerder aangehouden wegens berovingen. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.

De politie liet aan een groep chauffeurs een foto van de verdacht zien, met het verzoek naar hem uit te kijken. Op die manier hoopte de politie te voorkomen dat de chauffeurs eigen rechter zouden gaan spelen. In de Bijlmermeer werden beveiligingspersoneel en huismeesters gevraagd naar de verdachte uit te kijken. De man heeft nog geen bekentenis afgelegd.