Winstdaling tweede kwartaal Du Pont

Ook voor het chemieconcern Du Pont is het tweede kwartaal van dit jaar minder goed verlopen dan het tweede kwartaal van vorig jaar.

De kwartaalwinst is gedaald van 549 miljoen tot 440 miljoen dollar bij een omzet die verminderde van 9,82 miljard tot 9,77 miljard dollar (16,3 miljard gulden).

In de resultaten van het afgelopen kwartaal is een eenmalige kostenpost van 134 miljoen dollar verwerkt. Dit bedrag houdt verband met het terughalen van een onkruidbestrijdingsmiddel. De winst per aandeel zakte van 81 tot 65 dollarcent, beduidend meer dan de meeste deskundigen hadden verwacht.

In de eerste helft van dit jaar kwam de winst van het Amerikaanse concern uit op 922 miljoen dollar of 1,36 dolar per aandeel. In dezelfde periode van vorig jaar bedroeg de winst 1,14 miljard dollar of 1,69 dollar per aandeel. De omzet over de eerste zes maanden verminderde van 19,5 miljard tot 18,95 miljard dollar (31,7 miljard gulden).