Hockeysters bijna zeker van plaats in halve finale

ROTTERDAM, 30 JULI. Het Nederlandse vrouwenhockeyteam is vrijwel zeker van een plaats in de halve eindstrijd van het olympisch toernooi. Door een 2-0 overwinning gisteren op Nieuw Zeeland heeft het team van bondscoach Roelant Oltmans nu vier punten uit twee wedstrijden.

De overwinning kwam tot stand door twee benutte strafcorners van Helen Lejeune-van de Ben, die even trefzeker is als Floris-Jan Bovelander bij de mannen. Nederland versloeg eerder Groot-Brittannië.

Minder goed begon het toernooi voor de nationale vrouwenvolleybalploeg. Na een 3-1 nederlaag tegen Brazilië is hoop op een opmerkelijk resultaat vervlogen. Brazilië was in de groep de enige tegenstander waartegen het team een kans maakte.

De roeiers Nico Rienks en Henk Jan Zwolle bereikten vanmorgen de finale van de dubbeltwee. In de halve eindstrijd roeiden ze ingehouden naar een tweede plaats achter de Oostenrijkers Zerbst en Jonke, die met de Australiërs Anthonie en Hawkins tot de belangrijkste tegenstanders van de Nederlanders in de zaterdag te houden finale worden gerekend.