Foto: AMSTERDAM - De uit gips vervaardigde ...

Foto: AMSTERDAM - De uit gips vervaardigde beelden van personages uit schilderijen van Rembrandt, voorheen te zien in de oude vestiging van Madame Tussaud in Amsterdam, hebben een nieuw onderkomen gevonden.

Ze staan sinds vandaag op de zolder van de Molen van Sloten, een gerestaureerde stellingmolen uit 1847 aan de zuidwestelijke rand van Amsterdam. Onder het geurende rietdak vormen de beelden een onderdeel van een - dagelijks doorlopend vertoonde - dia-presentatie van negen minuten over leven en werken van de befaamde molenaarszoon, die ook in de buurt van Sloten veel schetsen heeft gemaakt. De beeldengroep, van de Britse beeldhouwer James Butler, moest vorig jaar verdwijnen toen Madame Tussaud een nieuw pand betrok en daarin een andere opstelling maakte. Op de molenzolder staan acht taferelen met bekende gezichten als die van Hendrickje Stoffels, Saskia van Uylenburgh (op de foto in het kraambed met Titus als baby), kapitein Frans Banning Cocq en Rembrandt zelf. (foto Hennie van Houten)