Circus Darix Togni

Het blijkt nog te bestaan: het circus zoals het ooit was, ongelikt, zonder overdreven revue-effecten, niet aangetast door de ordinaire invloed van televisieshows.

Trots op de tradities en strikt opererend in familiesfeer: telkens opnieuw vallen dezelfde namen en ook de jongste telg - een peuter in een wit tutuutje - laat enthousiast zien wat ze kan. Het heet Circus Darix Togni en in de intieme piste van de gelukkig niet te grote tent wordt een sfeer opgeroepen die ook de meest verwende toeschouwer zal charmeren. Alles is er: trapeze-artisten, olifanten, paarden, clowns, huppelhondjes, een dame die twintig hoepels tegelijk om haar lichaam laat slingeren. Maar ook een kangoeroe die over de halzen van kamelen springt, een neushoorn (samen met een panter), een giraffe, bizons. En een nijlpaard. Kan een nijlpaard dan kunstjes? Nee, weinig en de families Togni en Florilegio vragen van geen dier het onmogelijke. Het nijlpaard doet wat het kan: drie keer gaat zijn mond wijd open. Daar klappen wij weer heel hard voor in onze handen en zo hoort het, in een echt circus. Circus Darix Togni geeft dagelijks voorstellingen om 15u en om 20.30u. T/m 9 aug staat het in Amsterdam, naast het Ajax-stadion. Daarna reist het naar Rotterdam waar het blijft van 12 tot en met 23 augustus. Dan gaat het naar Gent.