Schultz tegen Graf

Brenda Schultz heeft zich geplaatst voor de tweede ronde in het olympisch tennistoernooi.

Ze speelt daarin tegen de als eerste geplaatste Steffi Graf. Schultz versloeg bij een temperatuur van 41 graden de Chinese Li Fang in een partij van van 2 uur en 38 minuten. In drie sets (7-5, 6-7 en 6-4) sloeg Schultz 82 onnodige missers, zestien dubbele fouten en slechts één ace. Paul Haarhuis had geen problemen met de Braziliaan Louis Mattar. Hij verloor de eerste set met 6-4, maar hij herstelde zich daarna met 6-3, 6-2 en 6-2. In de tweede ronde wacht Wimbledon-finalist Ivanisevic. Manon Bollegraf, die niet in Barcelona speelt omdat ze vlak voor de Spelen haar enkel blesseerde, is voor twaalf weken uitgeschakeld. Ze wordt maandag geopereerd. Daardoor mist ze de competitie en het US Open.