Foto: SANTIAGO DE COMPOSTELA - De Cubaanse ...

Foto: SANTIAGO DE COMPOSTELA - De Cubaanse leider, Fidel Castro, is vanmorgen vroeg, zes uur voor de geplande tijd, uit Spanje naar Cuba vertrokken.

De regionale regering van Galicië stuurde geen officiële delegatie naar het vliegveld, omdat ze niet op de hoogte was gesteld van het tijdstip van vertrek. Castro, die afgelopen donderdag naar Spanje kwam om deel te nemen aan de Ibero-Amerikaanse topconferentie, is de afgelopen dagen voortdurend geconfronteerd met zware kritiek op zijn bewind. Gisteren bezocht de 65-jarige Cubaanse leider in Lancara in het noordwesten van Spanje, het huis waar zijn vader, die naar Cuba emigreerde, was geboren. Castro werd tot ereburger van de plaats benoemd. Hij ontmoette er onder meer zijn nicht Estela Lopez. (Foto EPA)