Egypte wijst kritiek wegens folteren af

KAIRO, 29 JULI. Een hoge Egyptische functionaris heeft gisteren gezegd dat een klein aantal politiemannen mensenrechten van gevangenen heeft geschonden, maar dat in dergelijke gevallen berechting volgt.

Generaal-majoor Bahaeddin Ibrahim van het ministerie van binnenlandse zaken reageerde op een rapport van de internationale mensenrechtenorganisatie Middle East Watch, waarin de Egyptische veiligheidsdiensten worden beschuldigd van systematische folterpraktijken. “We kunnen niet zeggen dat allen zich volledig houden aan de mensenrechten; dat gebeurt in geen enkel land, hoe democratisch en vrij ook”, aldus Ibrahim. “Maar we hebben een heel beperkt aantal gevallen waarbij enkele politiemannen de wet overtraden. Ze zijn berecht.” Hij meende dat de beschuldigingen van Middle East Watch berustten op vooringenomen getuigenissen. (Reuter)