Bull verwacht dit jaar quitte te spelen

Het Franse computerconcern Bull heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een verlies geleden van 1,69 miljard franc (564 miljoen gulden).

Hoewel nog steeds negatief is het bijna dertien procent minder dan het verlies uit het eerste halfjaar van 1991, zo blijkt uit de gisteren gepubliceerde cijfers van de computeronderneming waarin de Franse overheid een meerderheidsbelang heeft.

Het teruglopen van het verlies schrijft de onderneming toe aan de drastische reorganisatie waarmee zij in de tweede helft van 1990 is begonnen. Daarbij sneed Bull ongeveer twintig procent van het aantal banen weg. Het concern handhaaft de eerder uitgesproken verwachting dat over geheel 1992 het verlies zal zijn weggewerkt en dat het bedrijfsresultaat op "nihil' zal uitkomen.

Het bedrijfsresultaat verbeterde van een verlies van 1,29 miljard frank in de eerste zes maanden van vorig jaar tot een verlies van 857 miljoen in de eerste helft van 1992. De omzet nam 9,6 procent af tot 13,8 miljard franc (4,6 miljard gulden).