Vergoeding voor gestolen ooievaars

ZEIST, 28 JULI. De Vogelbescherming in Zeist heeft bij de rechtbank in Zutphen een een schadevergoeding van ruim 33.000 gulden geëist van vier vogelhandelaren.

De vier worden er van verdacht vorig jaar december 72 ooievaars te hebben gestolen uit het ooievaarsdorp Groot-Ammers.Van de 72 ooievaars werden er een week na de diefstal zestig teruggevonden in een weiland in Friesland. Daarvan zijn er vier gestorven. Twaalf vogels worden nog vermist. De vogelhandelaren moeten zich in september voor de politierechter verantwoorden. De Vogelbescherming vindt dat de verdachten de veroorzaakte schade nu al moeten vergoeden. Per vermiste of gestorven ooievaar eist de vereniging duizend gulden vergoeding. Daarnaast wil de Vogelbescherming schadeloos worden gesteld voor de extra uren die zijn gemaakt en de beloningen die zijn uitgeloofd.