Rechtszaak: "Jackson niet mismaakt'

LONDEN, 28 JULI. Popster Michael Jackson, die momenteel in Engeland optreedt in verband met zijn Europese tournee, is een rechtszaak wegens smaad begonnen tegen de Britse krant Daily Mirror. In een serie artikelen heeft het blad beweerd dat Jackson een masker draagt om zijn door mislukte plastische chirurgie mismaakte gezicht te verbergen.

“Hij heeft geen littekens, er zit geen gat in zijn neus en hij is op geen enkele manier mismaakt” verklaarde Jacksons Amerikaanse advocaat Bertram Fields gisteren. Jacksons advocaat in Londen, Julia Palca, zei dat ze een zeer hoge schadevergoeding zal eisen van de krant. Jackson zal indien nodig zelf voor de rechter verschijnen om te tonen dat hij niet mismaakt is.

Michael Jackson heeft in de loop der jaren verscheidene malen plastische chirurgie ondergaan om zijn neus kleiner te maken en om een minder negroïde uiterlijk te krijgen. Volgens hemzelf heeft hij dat gedaan om van een jeugdtrauma af te komen: zijn broers noemden hem Big Nose.

Behalve vanwege smaad klaagt Jackson de Daily Mirror ook aan vanwege contractbreuk. De fotograaf van de krant zou een schriftelijke overeenkomst met Jacksons maatschappij gehad hebben, om foto's gemaakt tijdens de recente concerten in Engeland, maar één keer te publiceren, en niet te verkopen aan andere bladen. Dat is volgens Palca wel gebeurd.

Palca verwacht dat de beide zaken pas over een maand of negen voor zullen komen, omdat de Britse rechters een grote achterstand hebben. (Reuter, AFP)