PASTA MET ZONGEDROOGDE TOMATEN EN CHILIPEPERS

Dit Amerikaans-Italiaanse gerecht is een heerlijke mengeling van twee werelddelen. Jalapeño chilipepers, oorspronkelijk afkomstig uit Mexico, zijn in blik verkrijgbaar bij delicatessenwinkels of oosterse toko's. Chipotle chilipepers zijn droog gerookte jalapeño's en ook in blik verkrijgbaar, soms in een saus die de intense rooksmaak van de pepers heeft opgenomen. Als u deze pikante lekkernijen niet kunt vinden, kunt u ze vervangen door gedroogde chilipepers die op de markt of bij de Turkse slager te koop zijn.

Voor 2 personen

4 eetlepels gesnipperde sjalotjes

2 teentjes knoflook

2 eetlepels koudgeperste olijfolie

15 gram boter

5 eetlepels fijngehakte zongedroogde tomaten in olie uitgelekt

2 tot 4 eetlepels ingemaakte chilipepers (jalapeño, chipotle of naar smaak)

zout

250 gram lasagnevellen, in stukken gebroken, of een brede pastasoort

2 eetlepels fijngehakte verse peterselie

versgeraspte Parmezaanse kaas

Roerbak de knoflook en sjalot circa 5 minuten op een matig vuur in de olie en boter in een koekepan. Voeg de tomaten, jalapeños, en wat zout toe en laat circa 15 minuten zachtjes bakken. Kook de pasta al dente onder regelmatig roeren in een ruime pan kokend gezouten water. Laat de pasta uitlekken en doe deze vervolgens met de peterselie in de koekepan. Schep alles goed om en dien op. Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.

    • Kim Maclean