Muziek thema op kinderpostzegels

DEN HAAG, 28 JULI. Muziek is het thema op de nieuwe serie Kinderpostzegels, die op 11 november uitkomt.

De serie van drie kinderpostzegels is ontworpen door de Belgische grafisch vormgever Ever Meulen uit Brussel. Hij heeft het verschil tussen groot en klein centraal gezet: kinderen zijn te klein om te spelen op een saxofoon, piano of contrabas. De verschillen tussen grote muziekinstrumenten en kleine kinderen komen tot uiting op de zegels. Op de zegel van 60 plus 30 cent staat een saxofoonspeler, op de zegel van 70 plus 35 cent een pianospeler en op die van 80 plus 40 cent een contrabasspeler. Het woord Nederland op de zegels is geplaatst op een notenbalk, en de letters lijken op muzieknoten.

Naast de losse kinderpostzegels verschijnt ook een velletje van zes zegels. De postzegels in vellen zijn gedrukt in offset en het velletje van zes zegels is in rotatiediepdruk gemaakt.