Foto: David Coleridge, topman van Lloyd's of ...

Foto: David Coleridge, topman van Lloyd's of Londen, de grootste verzekeringsmarkt ter wereld, in gesprek met journalisten nadat hij gisteren had bekendgemaakt dat hij niet verkiesbaar zal zijn voor een nieuwe termijn als voorzitter.

Op de eerste buitengewone ledenvergadering van de verzekeringsbeurs sinds 1981 maakte Coleridge bekend dat hij eind dit jaar zal aftreden. Coleridge komt daarmee tegemoet aan toenemende kritiek van boze leden - Names - op het bestuur van Lloyd's. De verzekeringsmarkt meldde eind vorige maand dat over 1989 een verlies is geleden van 2,06 miljard pond (6,75 miljard gulden). Het verlies is het grootste in het 300-jarige bestaan van Lloyd's. De jaarcijfers worden pas drie jaar na dato gepubliceerd, als alle claims van het betreffende jaar zijn afgehandeld. Het verlies moet worden gedragen door de 29.000 leden, de zogenoemde "Names', welgestelden die met hun persoonlijk vermogen garant staan voor de verzekeringsrisico's. Zij zijn gegroepeerd in ongeveer 400 syndicaten en laten hun belangen behartigen door een agent. Als opvolger presenteerde Coleridge de 2.500 aanwezigen David Rowland, president van Sedgwick Group, de op een na grootste verzekeringsmakelaar van Groot-Brittannië. Rowland moet Coleridge, die Lloyd's twee jaar heeft geleid, per 1 januari 1993 opvolgen. (foto Reuter)