Fin. Times helpt Izvestia met katern economie

LONDEN, 28 JULI. De Financial Times en het Russische dagblad Izvestia gaan samenwerken bij de produktie van een business-katern dat wekelijks in Moskou moet verschijnen. Dit is gisteren in Londen bekendgemaakt.

Het economisch katern, dat op hetzelfde roze papier wordt gedrukt als de Financial Times, krijgt de naam Financial Izvestia en zal vanaf begin oktober in het Russisch verschijnen. Het katern zal acht pagina's tellen en zowel Russisch als internationaal economisch nieuws bevatten. Als het initiatief aanslaat, zal het business-katern op de langere termijn mogelijk worden omgebouwd tot zelfstandig economisch dagblad.

Volgens David Palmer, directielid van de Financial Times, gaat het op een “hoogst opwindend project”. Volgens hem is het project vanuit zakelijk oogpunt zeker interessant, omdat de markt voor advertenties in Rusland nog vrijwel onontgonnen is en enorm groot. Palmer zei niet hoeveel geld zijn krant in de bijlage steekt, die op basis van joint venture zal worden geproduceerd.

Als "welkomsaanbieding' kunnen adverteerders voor 10.000 dollar een pagina advertentieruimte kopen in het katern, dat zal worden bezorgd bij de 300.000 abonnees in Moskou.

Het gezamenlijk project van de Financial Times en de Izvestia is overigens niet zonder risico's. Eerder deze maand deed de regering in Moskou een mislukte poging om van de Izvestia opnieuw een staatsorgaan te maken. (AP)