Door Irak gestolen vliegtuigen weer in bezit van Koeweit

TEHERAN/ KOEWEIT, 28 JULI. Iran heeft gisteren zes lijnvliegtuigen formeel aan Koeweit overgedragen die Irak twee jaar geleden bij de bezetting van het emiraat had gegrepen.

Tijdens het daaropvolgende geallieerde offensief tegen Irak waren de toestellen naar Iran uitgeweken. Het eerste toestel is inmiddels daadwerkelijk in Koeweit gearriveerd, met de kleuren van Iraqi Airways nog gedeeltelijk zichtbaar. De overige vijf keren in de komende twee weken terug. Over de teruggave van de vliegtuigen - zes Airbussen - is maandenlang onderhandeld. Teheran eiste aanvankelijk 87 miljoen dollar aan parkeergeld. Vorige week kondigde het echter aan dat de onderhandelingen over de hoogte van het bedrag op een later tijdstip kunnen worden voortgezet. (AP, AFP)