Voor eind dit jaar beursintroductie Artu Biologicals

Artu Biologicals, de in Lelystad gevestigde producent van anti-allergie geneesmiddelen, heeft over het eind juni afgesloten boekjaar een verdubbeling van de omzet behaald.

Die ging van 3,2 miljoen in 1990/91 naar 7,1 miljoen gulden. De directie zegt te verwachten dat de (voorlopige) winst hierdoor uitkomt op 450.000 gulden, een toename van 100 procent ten opzichte van de 225.000 gulden van het voorgaande jaar.

Artu Biological, waarvan de certificaten van aandelen worden verhandeld op de incourante markt (koers ongeveer 3 gulden), wil nog dit jaar een notering aanvragen op de officiële parallelmarkt van Amsterdam. Volgens Artu-adjunctdirecteur C.L. Bergman zal het introductiebericht op 11 december, op de dag van de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders, gereed zijn. De onderneming heeft op basis van de huidige (incourante) notering een totale beurswaarde van ongeveer 8 miljoen gulden.

Artu denkt in de komende jaren nog niet aan een dividenduitkering en wil de behaalde winst voorlopig in het bedrijf houden. De overname vorig jaar van de Bencard-activiteiten van geneesmiddelenproducent SmithKline Beecham was een groot succes en leverde in het afgelopen halfjaar een additionele omzet van 3,5 miljoen op. Dit omvat de verkoop van een tweetal middelen tegen allergie, Alavac en Pollinex. Pollinex kan worden gebruikt bij veel voorkomende gevallen van hooikoorts, Alavac is een middel tegen andere allergieën zoals die veroorzaakt door huisstofmijt.