Surinaamse leraren kritiseren minister

PARAMARIBO, 27 JULI. De Surinaamse Bond van Leraren heeft het vertrouwen in minister van onderwijs C. Pigot opgezegd.

Vrijdag zegde de bond een voor vandaag afgesproken bespreking met de minister af. De opstelling van de bond komt voort uit de affaire met eindexamen-fraude in het MULO. Tienduizend scholieren moeten verschillende examens overdoen omdat de opgaven bij de drukker zijn gestolen en doorverkocht. Pigot raakte in opspraak omdat hij een persoonlijke vriend is van de drukker, die de opdracht kreeg ondanks het feit dat andere drukkers er goedkoper op hadden ingeschreven. Het Surinaamse parlement accepteerde vrijdag na een marathondebat de uitleg van Pigot dat alles door de bevoegde instanties is afgehandeld. Alleen de SPA, onderdeel van de regeringscoalitie Nieuw Front, wenste dat de minister consequenties zou verbinden aan de affaire en zijn functie zou neerleggen.