Superieure sprint Ludwig in Parijs

PARIJS, 27 JULI. De beste sprinters van het Tourpeloton ontlopen elkaar weinig. Ze zijn aan elkaar gewaagd. De ene dag kan Abdoesjaparov winnen, de volgende dag Museeuw, dan weer Van Poppel, gisteren in Parijs won Olaf Ludwig. De Duitser rondde de bijna perfecte samenwerking tussen de renners van Panasonic af met superieure sprint op de Champs Elysées. Van Poppel, in de etappe naar Straatsburg de snelste, kwam een fietslengte tekort op Ludwig.

In zijn teleurstelling zocht Van Poppel naar een excuus voor zijn nederlaag. Hij zou gehinderd zijn toen hij wilde aanzetten. Televisiebeelden gaven echter duidelijk aan dat hij gewoon kansloos was tegen Ludwig. Mogelijk had de Nederlander aan kracht ingeboet door een griepje begin vorige week. Na de bergetappes had hij een paar dagen koorts.

Ludwig profiteerde in de laatste honderd meter van een indrukwekkende demarrage van zijn ploeggenoot Ekimov. Op het moment dat het jagende peloton de Rus inhaalde zette de Duitser aan voor de sprint. Ludwig reed een enigszins teleurstellende Tour de France. Alleen in de ploegentijdrit die zijn team won, viel hij op. Twee jaar geleden won hij in zijn eerste Tour de groene trui van het puntenklassement en een etappe in Besançon. De 32-jarige ex-DDR-renner staat eerste in het klassement van de wereldbeker, mede dank zij een ovwrwinning in de Amstel Goldrace. Zaterdag werd de voorlaatste etappe van de Tour van Blois naar Nanterre gewonnen door de Belg Peter de Clerq.