Wegenbouwer eist schadevergoeding om publikatie

MAASTRICHT, 25 JULI. Wegenbouwer J. Baars uit het Zuidlimburgse Klimmen heeft gisteren een van zijn juridische adviseurs, mr. H. Pfeil, een civiele procedure laten aanspannen tegen het dagblad De Limburger in Maastricht.

De president van de Maastrichtse rechtbank, mr. P. Broekhoven, heeft aan Pfeil toestemming verleend voor een verkorte procedure. Aanleiding voor de procedure vormt een serie publikaties in De Limburger waarin Baars steeds door twee journalisten als "crimineel' wordt afgeschilderd. Het tweetal, aldus Baars, maakt ongebreideld jacht op bouwondernemers en bestuurders in Limburg die mogelijk bij projecten in de fout zijn gegaan. “Dat is nog tot op zekere hoogte vanuit hun journalistieke verantwoordelijkheid te begrijpen, maar het gaat niet aan dat zij bij elk zogenaamd ontdekt bouwschandaal mijn bedrijf meteen ter sprake brengen ook al staat het daar geheel buiten.” De wegenbouwer is er vooral over gegriefd dat “De Limburger” hem blijft beschuldigen van illegale praktijken zoals het geven van steekpenningen, die de krant niet kan bewijzen. Baars eist een verbod op verdere publikaties op straffe van een dwangsom van 100.000 gulden per overtreding.