Vragen D66 in Amsterdam over nieuwe functie van Etty

AMSTERDAM, 25 JULI. Walter Etty moet zijn functie als voorzitter van de stuurgroep herinrichting Museumplein opgeven als blijkt dat hij dit niet kan combineren met zijn nieuwe voorzitterschap van de Nationale Postcode Loterij. Dit stelt B. Ditterich, fractievoorzitter van D66 in stadsdeel Zuid in schriftelijke vragen aan het dagelijkse bestuur van de deelraad.

In april is Etty door de gemeente Amsterdam en het stadsdeel Zuid benoemd tot voorzitter van de stuurgroep. Woensdag benoemde het bestuur van de Postcode Loterij, onder druk van staatssecretaris Kosto (justitie), Etty tot zijn voorzitter. Daarnaast is Etty penningmeester van de Partij van de Arbeid en lid van het Commissariaat voor de Media, waar hij een contract heeft voor 28 uur per week. Verder werkt Etty onder andere bij het organisatie- en adviesbureau Andersson, Elffers en Felix in Utrecht.

Na zijn benoeming tot voorzitter van het bestuur van de in opspraak geraakte loterij verklaarde Etty dat tenminste hij een half jaar nodig zal hebben om de organisatie te onderzoeken. “Of ik daarna aanblijf als voorzitter zien we dan wel weer”, aldus Etty woensdag.

Volgens fractievoorzitter Ditterich zullen de werkzaamheden voor de herinrichting van het museumplein vanaf 1 augustus sterk in omvang toenemen. “Dan moet hij de kar gaan trekken”, aldus Ditterich. De fractievoorzitter heeft er een hard hoofd in dat Etty de tijd en de werkkracht kan opbrengen om de verschillende functies te combineren. Etty is niet voor commentaar bereikbaar, hij is op vakantie.