Unilever verbreekt samenwerking Zuid- Koreaans bedrijf

Unilever wil de samenwerking met het Zuidkoreaanse bedrijf Aekyung verbreken.

De ondernemingen waren in 1985 een joint-venture aangegaan om waspoeders te produceren voor de Koreaanse markt. Unilever is echter niet tevreden over de dalende winstcijfers van de joint-venture, die volgens de onderneming te wijten zijn aan slechte managementbeslissingen. Dat maakte Unilever deze week bekend in een aan de lokale Koreaanse kranten verstuurde verklaring.

Een anonieme bron binnen Unilever vertelde het persbureau Reuters dat Unilever ontevreden was over de Koreaanse partner, omdat Aekyung zonder overleg beslissingen nam op het gebied van verkoop en investeringen. Een woordvoerder van Aekyung ontkende de beschuldigingen. Volgens hem is in het contract met Unilever vastgelegd dat Aekyung verantwoordelijk is voor het management.