Recordaantal wandelaars loopt Vierdaagse uit

ROTTERDAM, 25 JULI. Een recordaantal van 32.702 wandelaars heeft gisteren de Nijmeegse Vierdaagse uitgelopen. Er waren dit jaar echter ook meer uitvallers dan gewoonlijk. Velen van de 4.905 deelnemers die de eindstreep niet haalden, hadden op de eerste dag natte voeten opgelopen in het noodweer dat Nijmegen in de vroege morgen teisterde. Het lopen met natte voeten veroorzaakte blaren. Op de laatste dag speelde de hitte de deelnemers parten.

Zoals gewoonlijk lag het eindpunt van de wandeltocht op het terrein naast het gebouw de Vereeniging. Deze traditie wordt bedreigd, omdat er plannen bestaan op dit plein een bankgebouw neer te zetten. Het bestuur van de KNBLO, organisator van de Vierdaagse, zal de komende tijd druk overleg voeren met de gemeente Nijmegen om een nieuwe lokatie voor de aankomst te vinden.