Reacties Fokker-akkoord zijn overwegend positief; Aerospatiale en Alenia wachten met commentaar

PARIJS/ ROME, 25 JULI. De twee partners van Dasa, het Franse Aerospatiale en het Italiaanse Alenia, gaven gisteravond nog geen commentaar op het bereikte akkoord.

Ze waren nog niet formeel ingelicht en willen eerst de details bstuderen. De woordvoerder van Aerospatiale zei wel, toen hij van onze correspondent in Parijs de verdeling van belangen in de op te richten holding vernam: “Als deze gegevens kloppen, heeft de Dasa-directie zich precies aan de afspraken gehouden die met ons zijn gemaakt.”

Aerospatiale en Alenia krijgen volgens het overname-akkoord over drie jaar, als de Nederlandse overheid haar belang terugtrekt, elk een belang van 25 procent in de holding en Dasa krijgt de overige 50 procent.