Foto: 'S-GRAVENDEEL - Brandweermannen met ...

Foto: 'S-GRAVENDEEL - Brandweermannen met persluchtapparatuur spoelen hun beschermende pakken schoon onder een op de rijksweg A16 geïnstalleerde douche.

Deze weg was van rond vier uur gisterenmiddag tot vanmorgen vier uur door de politie geblokkeerd, omdat er een lekkende tankwagen met acetyleenchloride stond. De brandweerlieden brachten "een groot condoom' aan over de lekkende afsluiter, aldus een woordvoerder, en hielden de tank nat om te voorkomen dat de damp in de tank te heet zou worden. Acetylchloride is in combinatie met lucht zeer explosief. De reukloze stof heeft een sterk irriterende werking op huid en slijmvliezen. Vijf mensen werden ter observatie naar het ziekenhuis gebracht, maar konden aan het begin van de avond weer naar huis. (Foto Walter Herfst)