Forse toename winst Microsoft

De Amerikaanse softwareproducent Microsoft heeft in het op 30 juni geëindigde boekjaar zijn winst met 53 procent vergroot tot 463 miljoen dollar.

De omzet nam met vijftig procent toe tot 2,8 miljard dollar.

Microsoft werd in 1975 opgericht en heeft nu ongeveer 90 procent van de markt voor besturingssystemen voor personal computers in handen. De afgelopen twee jaar was het succes vooral te danken aan de introductie van het voor PC-gebruikers bekende "Windows' programma. Dat leverde Microsoft vorig jaar een additionele omzetgroei van 800 miljoen dollar op. De winst per aandeel over 1991 bedroeg 1,65 dollar. Analisten taxeren voor het lopende jaar een winst per aandeel van 2,37 en voor volgende jaar van ruim 3 dollar. Microsoft is een van de duurste aandelen van Wall Street met een koers/winst verhouding van meer dan 30.