Whirlpool boekt 15 procent lagere kwartaalwinst

De Amerikaanse producent van huishoudelijke apparaten Whirlpool heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de winst met vijftien procent zien dalen.

Het nettoresultaat kwam uit op 53 miljoen dollar of 75 dollarcent per aandeel, tegen 58 miljoen dollar in dezelfde periode van het vorig jaar, gelijk aan 83 dollarcent per aandeel.

Whirlpool noemt de economische en politieke ontwikkelingen in Brazilië als voornaamste oorzaak van de tegenvallende resultaten. Zonder de resultaten van Brazilië zou de netto winst met elf procent zijn gestegen. De omzet ging in het tweede kwartaal omhoog met vier procent van 1,77 miljard dollar tot 1,84 miljard dollar. Whirlpool Argentina, begin dit jaar verkregen uit de witgoedtransactie met Philips, deed het daarentegen zeer goed terwijl ook in de VS goede zaken werden gedaan. Over de eerste helft van dit jaar boekte Whirlpool een winststijging van acht procent. De winst kwam uit op 88 miljoen dollar. De omzet liep op met vijf procent tot 3,56 miljard dollar.