Hockeyers oefenen

In een nietszeggend oefenduel heeft het Nederlandse mannenhockeyteam in Terrassa gelijkgespeeld tegen olympisch titelverdediger Groot-Brittannië.

Na een ruststand van 1-0 voor de Britten werd het 2-2. Floris-Jan Bovelander moest Nederland twee keer op gelijke hoogte brengen. Coach Hans Jorritsma gebruikte de wedstrijd voornamelijk voor een laatste test in de achterste linie, waarin Kooijman zowel op links als op rechts acteerde.

Ook het laatste oefenduel van de vrouwenhockeyers voor de Olympische Spelen is geen succes geworden. Belangrijker dan het resultaat tegen Spanje (1-1), was de vraag of iedereen nog heel was. Teamarts Peter Vergouwen kon dat na afloop bevestigen, maar hij moest vaker dan hem lief was het veld op voor medische assistentie. Oorzaak was de Spaanse furies die in het nieuwe olympische hockeystadion van Terrassa hoe dan ook niet wilden verliezen van de wereldkampioen.

Twee rake tikken van uitschietende sticks kwamen op het gezicht van Helen Lejeune-Van der Ben waardoor ze een pijnlijke kaak en een dikke tong opliep.

De Nederlandse ausputzer en strafcornerspecialist haalde ver in de tweede helft haar gram door de derde korte hoekslag via de Spaanse doelvrouw raak te meppen. De marge werd zes minuten voor tijd hersteld door Teresa Motos die een strafbal benutte.