Digital Equipment boekt groot verlies

Het Amerikaanse computerconcern Digital Equipment heeft in het op 27 juni geëindigde boekjaar een verlies geleden van 2,8 miljard dollar.

Vorig jaar schreef Digital ook al rode cijfers. Toen bedroeg het verlies 617,4 miljoen dollar. In het jaarresultaat is een buitengewone last verrekend van 485,5 miljoen dollar in verband met een wijziging in de rekenmethoden.

Het vierde kwartaal leverde een verlies op van 1,86 miljard dollar tegen een negatief resultaat van 871,3 miljoen dollar een jaar eerder. In dit resultaat zat een buitengewone last verwerkt van 1,5 miljard dollar in verband met herstructurering van de activiteiten, in het bijzonder de kosten als gevolg van het schrappen van arbeidsplaatsen.

In het vierde kwartaal werden de resultaten verder gedrukt door prijsconcurrentie en wisselkoerseffecten. De omzet in het boekjaar 1991/92 is een fractie toegenomen tot 13,93 miljard dollar. In het vierde kwartaal zette Digital voor 3,9 miljard dollar om, bijna evenveel als in dezelfde periode van 1990/91.