Straatfestival Vlissingen

In Vlissingen wordt van 25 juli tot en met 4 augustus het jaarlijkse straatfestival georganiseerd met muziek, straattheater, een lokatieproject en beeldende kunst.

Muziek: op het programma staan optredens van het London Festival Orchestra, het Moscow Chamber Orchestra, Melvyn Tan uit Singapore en de zanggroep The Swingle Singers. Vanaf 30 juli zullen in het Bellamypark verschillende popgroepen uit alle delen van de wereld optreden. De voorronde van Vara's Kindersong-festival vindt daar ook plaats. Straattheater: achttien groepen en solisten maken hun opwachting tijdens de Internationale Straattheaterdag op 25 juli. Aanv 11u. Lokatieproject: Trajekt theater, een groep die theater en beeldende kunst combineert, speelt de voorstelling Windhuisjes waarin een fantasiewereld wordt opgeroepen. Oranjemolen, 22u. Beeldende kunst: In de Watertoren, aan de rand van Oost-Souburg, is van 26 juli t/m 30 augustus een expositie te zien van drie vrouwen. Hun installaties, schilderijen en objecten richten zich op het thema Nature Women. De tentoonstelling wordt gevolgd door een expositie van werk van jonge IJslandse kunstenaars. Inl Straatfestival Vlissingen 01184-15244.