"Rap-liedje roept op tot moord politie'

BOSTON, 23 JULI. Een Amerikaanse politie-organisatie beschuldigt de popzanger Ice-T en zijn platenmaatschappij Time Warner ervan op te roepen tot de moord op politie-agenten. Zodra in de VS een politie-agent vermoord wordt, zal de organisatie Time Warner een proces aandoen, werd gisteren bekend.

Het gaat om het rap-nummer Cop Killer, waarin Ice-T verwijst naar de mishandeling van de zwarte Rodney King in Los Angeles. Het lied lijkt de gedachten van een gefrustreerde zwarte man te verwoorden die ten onrechte aangehouden wordt door de politie. Het bevat zinsnedes als "I'm 'bout to dust some cops off (...) I'm 'bout to kill me somethin', a pig stopped me for nothin'! (...) DIE,DIE,DIE PIG, DIE! FUCK THE POLICE'

Vice-president Quale heeft zich inmiddels ook tegen Ice-T gekeerd, en evenals de vrouw van de democratische kandidaat vice-presdident Al Gore, Tipper Gore, wier nichtjes genoemd worden in een nummer van Ice -T over sex, KKK-Bitch (KKK staat voor Klu KLux Klan). (Reuter)