Beiaard

Een koel alternatief voor warme zomerdagen bieden de beiaardconcerten die deze week in verschillende kerken te beluisteren zijn.

Luc Rombouts bespeelt op 23 juli (20u) de beiaard van de Dordtse Grote Kerk met een programma van Spaanse muziek. Geert Bierling bespeelt op 24 juli (20u) de beiaard van de Rotterdamse St. Laurenstoren met muziek van Locatelli, J.E. Bach., Bierling, De Fesch, J.S. Bach en Fiocco. Geert Bierling bespeelt op 26 juli (15u) de beiaard van de Pelgrimvaderskerk in Rotterdam-Delfshaven met muziek van J.E. Bach, Wesley, Händel, J.S. Bach, Haydn, C.P.E. Bach en Beethoven. Boudewijn Zwart bespeelt op 28 juli (19u15) de beiaard van de Grote of St. Bavokerk in Haarlem met muziek van Scheidt, Bach, Schumann en Haydn. Henk van Putten bespeelt op 30 juli (20u) de beiaard van de Grote Kerk in Dordrecht met muziek van Bach, Van den Gheyn, Walther, Rottiers, Van Hoof, Nees, Franken en Badings.