VN handhaven de boycot tegen teams uit "Joegoslavië'

BARCELONA, 22 JULI. De sanctiecommissie van de Verenigde Naties, die met resolutie 757 onlangs een sportboycot uitvaardigde tegen Joegoslavië (Servië en Montenegro), gaat akkoord met deelneming van individuele Joegoslavische sporters onder de olympische vlag.

Maar Serviërs en Montenegrijnen mogen van de VN niet met hun teams meedoen aan de Olympische wedstrijden en niet meelopen tijdens de openings- en sluitingsceremonie.

De vier gekwalificeerde ploegen - handbal mannen en vrouwen, basketbal vrouwen en waterpolo mannen - zullen vervangen moeten worden. Het Internationaal Olympisch Comité vergadert vandaag nog een laatste maal over de deelneming van sporters uit Joegoslavië. Het IOC zal daarbij overleggen met de VN en de Spaanse regering.

Directeur-generaal Francois Carrard zei gisteren dat vandaag tijdens de bijeenkomst van het Executive Board van het IOC de definitieve beslissing moet vallen.