Politie stopt met zoeken naar meisje

GRONINGEN, 22 JULI. Het onderzoek naar de verdwijning van de zevenjarige Nymphe Poolman uit Vriescheloo wordt stopgezet.

De rijkspolitie Groningen heeft dit besloten. Op 28 november liet de vader het meisje vlakbij de ouderlijke woning uit de auto stappen, omdat ze het laatste eindje wilde lopen. Niemand heeft haar daarna nog gezien. Na haar verdwijning werd een onderzoek gehouden in het 1.000 inwoners tellende dorp Vriescheloo, waarbij zo'n 4.000 namen werden verzameld van bewoners en bezoekers van het dorp. Geen van de honderden tips die de politie ontving, bevatte concrete aanwijzingen. De politie vermoedt dat er sprake is van een misdrijf. De ouders denken dat het meisje nog leeft, omdat een tipgever zegt dat hij haar in een auto met een Duits nummerbord heeft zien stappen.