EEN LANDELIJKE LUNCH (II)

Pezelle di pane

Een uiterst eenvoudige ovenschotel van brood en kaas vormt de tweede gang van een rustieke Italiaanse zomerlunch. Gebruik pannini, Italiaanse broodjes. Mocht u die niet kunnen vinden, dan vormt Turks brood een uitstekend alternatief. Het brood moet grof en stevig zijn, zodat het in de oven zijn vorm en structuur behoudt.

Voor 6 personen

4 dikke sneetjes oudbakken Italiaans brood (of Turks brood)

3 deciliter melk

5 eetlepels koudgeperste olijfolie

1 teen knoflook, fijngehakt

5 grote tomaten, ontveld, ontpit en grof gehakt, of 5 tomaten uit blik, gehakt

1 theelepel oregano

zout en versgemalen peper

circa 400 gram mozzarella, in plakken gesneden

Leg het brood in een diep bord en giet er de melk over. Neem het brood uit de melk wanneer het goed nat is en leg de stukken strak naast elkaar in een passende ovenschaal.

Doe de olie in een pan en bak er circa 15 minuten de knoflook en tomaten in. Breng op smaak met de oregano en wat zout en peper en giet de saus over het brood. Schik er de plakken mozzarella op. Zet de schaal onafgedekt circa 15 minuten in een op 200 graden celsius voorverwarmde oven.

    • Kim Maclean