Directeuren musea in theaterjury

AMSTERDAM, 22 JULI. De erejury die op het jaarlijkse Nederlands-Vlaamse Theaterfestival in Den Haag de Dommelsch Theaterprijs (50.000 gulden) zal toekennen, bestaat dit jaar uit drie museumdirecteuren: Rudi Fuchs van het Gemeentemuseum Den Haag, Frans Haks van het Groninger Museum en Christiaan Braun van het inmiddels gesloten Museum Overholland in Amsterdam.

Het festival wordt van 28 augustus tot en met 5 september gehouden in Den Haag en van 4 tot en met 13 september in Antwerpen. Op het festival worden Nederlandstalige toneelvoorstellingen vertoond die door een groep van Nederlandse en Vlaamse toneelcritici zijn aangewezen als de meest belangwekkende van het afgelopen seizoen. Geselecteerd zijn negen produkties: Thyestes van Hugo Claus en Het begeren onder de olmen van Eugene O'Neill door Het Zuidelijk Toneel, La Musica Twee van Marguerite Duras door Theatergroep Hollandia, Frankenstein of de landschappen van de ziel door Toneelschuur Produkties, Wilde Lea van Nestor de Tière door Blauwe Maandag Compagnie, Ivanov van Anton Tsjechov door Toneelspelersgezelschap Stan/Maatschappij Discordia, Kijkdagen Man Ray/Lee Miller door Balie Produkties, Het is nieuwe maan en het wordt aanzienlijk frisser door Stan en Stuk zonder titel (Platonov) van Anton Tsjechov door het Onafhankelijk Toneel.