Toestand in Algerije blijft gespannen na aanslagen

Niet bekend

Ook in de hoofdstad Algiers bleef de toestand gespannen, nadat zondagavond in de wijk Diar el-Djemaa eveneens een persoon was gedood en twee mensen werden gewond bij relletjes waarbij sympathisanten van de fundamentalisten autobanden in brand hadden gestoken.

De Algerijnse politie maakte intussen gisteren bekend dat in het hele land 77 mensen waren gearresteerd nadat er op verscheidene plaatsen, waaronder de hoofdstad Algiers, vrijdag en zaterdag ongeregeldheden waren geweest tussen volgelingen van het verboden fundamentalistische Front van Islamitische Redding (FIS) en de veiligheidstroepen. De rellen volgden op de veroordeling door een militair tribunaal van de voornaamste leiders van het FIS tot jarenlange gevangenisstraffen. (AFP, AP)