SPAGHETTI MET COURGETTE EN BASILICUMSAUS

Er bestaan verschillende soorten courgette. De meest voorkomende courgette is de Diamant, die vrijwel zonder zaad is en een lichtgroene kleur heeft. De Aurore is iets kleiner van formaat en iets donkerder van kleur. De Reine des noires is donkergroen en de Grisette de Province, de naam zegt het al, is grijs-groen van kleur. Bij de laatste drie soorten is de kans op zaad in de vrucht groter. Omdat de courgette een nogal slome smaak heeft is het wel verstandig er een pittige smaakmaker aan toe te voegen. Basilicum bijvoorbeeld.

350 gram spaghetti

50 gram geraspte parmezaanse kaas

3 kleine courgettes

1 vleestomaat

1 bosje basilicum

1 eierdooier

olijfolie

peper en zout

Snijd de courgette, waarvan de steelaanzet is verwijderd, in ronde dunne plakken en bak deze in olijfolie aan beide kanten lichtbruin. Voeg de helft van de basilicumblaadjes toe en laat deze vijf minuten meestoven. Kook de spaghetti net gaar.

Snijd de rest van de basilicumblaadjes fijn en roer ze door de eierdooier. Voeg de kaas toe en zoveel olijfolie dat er een smeuïge saus ontstaat. Snijd de ontvelde tomaat in kleine stukjes. Doe de uitgelekte spaghetti in een warm gemaakte schaal. Schep de courgettes door de pasta. Giet de saus erover heen en strooi er stukjes tomaat op.

    • Anne Scheepmaker