Opname en tbs voor onthoofding baby

ARNHEM, 21 JULI. De Arnhemse rechtbank heeft een 25-jarige vrouw uit Groesbeek veroordeeld tot tbs met verpleging en een jaar opname in een psychiatrisch ziekenhuis.

De vrouw sneed op 12 maart het hoofd van haar dochterje van vijftien maanden af, nadat ze eerst getracht had haar dochtertje te wurgen. Innerlijke stemmen hadden de vrouw verteld dat haar dochtertje gedood of verkracht zou worden. Om haar te beschermen tegen die gevaren, heeft de vrouw het kind gedood. De vrouw, die was uitgehuwelijkt aan een neef kon zich niet verenigen met de streng religieuze opvattingen van haar schoonouders en belandde uiteindelijk in een crisisopvang. Volgens psychiaters heeft ze in een psychose gehandeld en is zij niet toerekeningsvatbaar. De Arnhemse rechtbank heeft de vrouw ontslagen van rechtsvervolging.