Musici negeren kort geding

AMSTERDAM, 21 JULI. De Nederlandse Toonkunstenaarsbond (NTB) heeft maandag besloten acties te blijven voeren tegen de voorgenomen ontslagen van musici bij het Muziekcentrum van de Omroep.

Het NTB-bestuur zegt hiermee door te gaan ongeacht de uitspraak van de rechter in het kort geding dat de NOS tegen de Kunstenbond FNV heeft aangespannen.

De NOS wil via een kort geding, dat dient op 23 juli, voorkomen dat NTB-leden in het Radio Symfonie Orkest de Internationale Dirigenten Meesterklas verstoren. Voor deze dirigentencursus, die van 11 tot en met 29 augustus aanstaande wordt gehouden, komen meer dan 30 dirigenten uit de hele wereld naar Nederland.

De Kunstenbond heeft harde acties aangekondigd naar aanleiding van het besluit van de NOS om ingrijpende bezuinigingen door te voeren bij de omroeporkesten ten gunste van een andere culturele omroepactiviteit. Ook de Meesterklas zal daarbij volgens de actievoerders niet worden ontzien.