Meer dan gewenst

U koopt bij uw leverancier een stofzuiger. De fabrikant staat voor een goed produkt, het garantiebewijs voldoet aan de eisen, het is gestempeld en ondertekend.

Het apparaat wordt aangesloten, het stof in uw woning zal verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar tot uw schrik verdwijnt er veel meer in de tegen duur geld aangeschafte machine: kranten, tijdschriften, bloemen, een enkel terzijde gelegd sieraad. De zuigkracht blijkt beduidend sterker dan wat u zich had gewenst. Daarop aangesproken laat de leverancier weten dat hij een uitstekend mechaniek in de aanbieding heeft om het euvel te verhelpen. De enig juiste reactie is de stofzuiger op de toonbank te plaatsen en uw geld terug te eisen.

Laat iedere telefoonabonnee dat doen bij de PTT. Deze organisatie heeft u een aansluiting verstrekt die het iedere willekeurige belangstellende mogelijk maakt al het in uw woning gezegde en gefluisterde te beluisteren. Dat is als u wars bent van overdreven exhibitionisme niet wat u zich heeft voorgesteld. Om een en ander te voorkomen heeft de Primafoonwinkelier een apparaatje in de verkoop, laat de PTT desgevraagd weten.

De PTT moedigt u momenteel per brief aan gebruik te maken van nieuwe faciliteiten: een automatisch antwoord- en boodschappenapparaat, wekker en prikbord. Het is allemaal overbodig zolang wat u binnenshuis zegt buiten gewoon te horen is.

De PTT zou er beter aan doen uit eigen middelen eerst eens de aansluiting zelf tegen nieuwsgierigen te beveiligen.

    • J.H. Sampiemon