Arubaanse oppositie eist vertrek minister

ORANJESTAD, 21 JULI. De Arubaanse oppositiepartij AVP van oud-premier Henny Eman, eist het aftreden van de minister van vervoer en communicatie, Elio Nicolaas.

Bovendien wil zij dat een onderzoek wordt ingesteld op de luchthaven van Aruba naar vermeende betrokkenheid van veiligheidsmedewerkers bij de internationale drughandel. Dit heeft de partij gisteren in Oranjestad meegedeeld. De directeur van de luchthaven, Mike Nicolaas, had eerder in een brief aan zijn naamgenoot meegedeeld het vermoeden te hebben van drugverkeer op het vliegveld. Daarbij had hij een aantal namen van medewerkers op de luchthaven genoemd. De brief lekte uit en kwam terecht bij de nieuwsmedia. Mike Nicolaas heeft inmiddels een klacht ingediend wegens schending van het briefgeheim. Volgens de AVP heeft de minister nooit gereageerd op de brief van de luchthavendirecteur. Reden voor de partij te zeggen dat de minister moet aftreden “om te voorkomen dat Aruba nog grotere schade wordt aangedaan”. Zij is van mening dat de minister direct een onderzoek had moeten laten instellen. De oppositie vreest voor de gevolgen voor het toerisme als bekend wordt dat op het vliegveld door de veiligheidsdienst aan drughandel wordt gedaan.