LINZENSALADE

Al eerder schreef ik over de onderwaardering van deze peulvrucht. Hier verschijnt hij in een heerlijk lichte, zomerse salade. De ingrediënten voor deze salade kunt u naar eigen inzicht variëren, afhankelijk of u hem apart of als bijgerecht serveert. Zelf gaf ik hem bij gegrild lamsvlees.

Voor 6 personen

300 gram bruine linzen, schoongespoeld in een zeef onder de koude kraan

2 rode uien, fijngehakt

2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden

2 grote tomaten, in blokjes gesneden

1 teen knoflook, fijngehakt

1 handvol verse muntblaadjes, gehakt

1 deciliter koudgeperste olijfolie

3 eetlepels cider-azijn

zout en versgemalen peper

Doe de linzen in 2 liter kokend water en laat in circa 30-40 minuten gaar koken. Laat ze uitlekken, doe ze in een grote kom en laat even afkoelen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en schep alles goed om.

    • Kim Maclean