Atletiek

Zonder Katrin Krabbe blijkt de Duitse 4 x 100 meter ploeg van de vrouwen bijzonder snel te kunnen lopen.

Bij wedstrijden in het Zuidduitse Lindau kwam de formatie Andrea Philipp, Silke Knoll, Andrea Thomas en Sabine Günther met 42,57 seconden tot de beste prestatie van dit seizoen. Opmerkelijk is dat de formatie geen deelneemster telde van de ploeg, die vorig jaar augustus bij de strijd om de wereldtitel in Tokyo als derde eindigde in 42,33 seconden. In Ingolstadt won Heike Henkel het hoogspringen met 2,03 meter. Carl Lewis kwam als lid van de Santa Monica Track Club aan de start op de 4 x 100 meter. Het kwartet Witherspoon, Burrell, Lewis en Marsh noteerde een tijd van 38,11 seconden en bleef daarmee slechts een fractie verwijderd van de eigen beste wereldseizoenprestatie, die op 37,97 seconden staat. Robin van Helden liep gisteren in Ingolstadt nog sneller dan in Hechtel. Hij werd vierde in een tijd van 1.45,93.