Zeilen: Starten op topsnelheid

Zondag 2 augustus, finale Lechner. Maandag 3 augustus, finales in alle klassen, behalve Soling. Dinsdag 4 augustus, finale Soling.

De zeilers varen zeven wedstrijden. Voor een geldige serie moeten ze vijf keer de finish halen.

Vanaf vijf resultaten vervalt de slechtste score. Het gaat er om zo min mogelijk punten te halen. De eerste plaats levert 0 punten op, de tweede plaats 3 punten, de derde 5,7 punt, de vierde plaats 8, de vijfde 10, de zesde 11,7 en vanaf plaats zeven bedraagt het aantal punten het plaatsnummer plus 6.

De start is een wedstrijd op zich. De zeilers worden de laatste tien minuten voor het begin met vlaggen en schoten op de hoogte gehouden. De kunst is bij het startsein op de juiste plaats met topsnelheid precies op tijd over de startlijn te varen.