Wielrennen: Monique Knol verdedigt titel

Zondag 26 juli, 17.30 uur: start wegwedstrijd vrouwen

Monique Knol verdedigt op de Spelen haar olympische wielertitel bij de vrouwen op de weg.

Vier jaar geleden in Seoul was zij de sterkste in de eindsprint. Rond Sant Sadurni d' Anoia, zo'n 45 kilometer ten westen van Barcelona, ligt het parcours van 16,2 kilometer. Het is lang, heuvelachtig en bochtig. De vrouwen moeten vijf ronden rijden (81 kilometer), de mannen twaalf (194,4 kilometer). Behalve Knol behoort een andere Nederlandse, Leontien van Moorsel, tot de favorieten. Bij de wereldkampioenschappen van vorig jaar in Stuttgart ontsnapte Van Moorsel al in een vroeg stadium van de wedstrijd aan de greep van het peloton en reed in een lange solo-race naar het goud. Petra Grimbergen completeert de Nederlandse ploeg bij de wegwedstrijd voor vrouwen.