Toenadering tussen PLO en Saoediërs

AMMAN, 18 JULI. In een nieuw teken van een toenadering tussen Saoedi-Arabië en de Palestijnse Bevrijdings Organisatie (PLO) heeft de Saoedische minister van buitenlandse zaken prins Saud al-Faisal deze week de Palestijnse ambassadeur in Riad ontvangen, aldus een Arabische functionaris.

De PLO en Riad hadden wel wel al contacten op laag niveau hervat na de verkilling van hun relaties door de steun van de PLO voor Irak in de crisis in het Golfgebied van 1990/91. Volgens Palestijnse bronnen in het Golfgebied zijn er ook contacten aan de gang met andere Golfstaten, die moeten uitmonden in het eerste bezoek van PLO-leider Arafat aan het gebied in twee jaar. Tot de crisis in het Golfgebied uitbrak waren de Golfstaten de belangrijkste financiers van de PLO.

De Palestijnen verzekerden overigens dat hun toenadering tot de Golfstaten niet ten koste zou gaan van hun relatie met Jordanië. Saoedi-Arabië staat nog altijd bijzonder koel tegenover Amman, dat eveneens Bagdad steunde. (Reuter)