Stilte

Onroerendgoed-makelaar H. Mens is in de race voor een commissariaat bij vastgoedfonds VHS. Een week geleden werd hij ontboden bij VHS. Sindsdien is het stil. Mens: “Mij maakt het niet uit of ik commissaris word als mijn adviezen maar worden opgevolgd.”

Wie moet naar de dure raad van Mens luisteren? Het bestuur van VHS zei steeds: wanneer de vermeende grootaandeelhouder R & R weg is kunnen we het fonds verkopen. Er is echter niets meer van eventuele gegadigden vernomen. Insiders menen dat VHS moet wachten op de banken: zij bepalen of VHS mag overleven. De grootste partij bij VHS is Van Lanschot. Deze bank moet in de nog door de Ondernemingskamer te belichten duistere VHS-historie veel zaken hebben gedaan met het fonds. Zo bepaalt het statige Van Lanschot het cv van de flamboyante Pavarotti-vriend Mens.