Rede verliest van emotie bij belegger

ROTTERDAM, 18 JULI. Haat en afschuw hebben Philips gisteren in één dag 11 procent van zijn beurswaarde gekost. Een verhoudingsgewijs milde dosis slecht nieuws bracht een verkooplawine opgang die het aandeel van bijna 29 gulden tijdelijk naar 24 gulden drukte.

Toch valt het ongelukkige contract met Dasa ook met deze uitspraken niet helemaal te rijmen, want geen Fokker-directeur kan het aangenaam vinden aan een al dan niet Duitse leiband te lopen; zeker een ambitieuze manager als Nederkoorn niet. “Het enige wat ik kan bedenken is dat Nederkoorn al wat verder denkt en iets weet wat wij niet weten. Hij is wel iemand die niet alleen goed voor zijn onderneming zorgt maar ook voor zichzelf”, zegt Fruytier terughoudend. Franssen is iets stelliger: “Ik denk dat Nederkoorn bezig is met de volgende stap in zijn carrière, waar die stap dan ook gezet wordt”.

    • Michel Kerres